Sukupolvien välistä vuoropuhelua eurooppalaisissa kouluissa

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kaikkia eurooppalaisia kouluja kehotetaan tänä vuonna Sukupolvien välisen solidaarisuuden Eurooppa-päivän 29.4. tienoilla kutsumaan vanhemman ikäpolven jäseniä luokkiinsa ja havainnoimaan, miten sukupolvien välinen vuoropuhelu saattaa tehostaa opetusta ja yhteisymmärrystä. Generations@school-hanke on osa EU:n aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden teemavuoden ohjelmaa.


Tapahtuman on tarkoitus häivyttää sukupolvien välisiä ennakkoluuloja ja kannustaa ihmisiä viettämään enemmän aikaa paikkakunnalla asuvien eri sukupolvien edustajien kanssa. Tietoja ja taitoja saadaan kätevästi jaettua ja eri sukupolvien edustajat oppivat samalla tuntemaan toisensa. Tapahtuma lisää myös tietoisuutta elämän moninaisuudesta ja siitä, mitä aktiivinen ikääntyminen tarkoittaa.


Oman luokan työn tulokset voidaan jakaa muiden eurooppalaisten koulujen kanssa ja ne saadaan myös koko yhteiskunnan käyttöön. Kouluissa on huhtikuun 29. päivän tienoilla tarkoitus järjestää kaikenlaisia sukupolvien välisiä tapahtumia, esimerkiksi seniorien ja koululaisten keskustelutilaisuuksia, leikkejä tai taidetapahtumia, jotka voivat olla esimerkiksi piirtämistä, teatteria, musiikkia tai käsitöiden tekoa.


Osallistumisohjeet ja lisätietoa generations@school- hankkeen nettisivuilta.

Powered by Web Agency