Tule leipomaan isoäidin leivonnaisia Grandma's Design -projektiin

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Kuluttajatutkimuskeskus ja Vanhustyön keskusliiton Elämänkulku ja ikäpolvet -hanke etsivät vähintään 65-vuotiaita naisia, jotka haluavat leipoa jonkun perinteisen suomalaisen makean leivonnaisen ja jakaa reseptinsä ja siihen liittyvän tarinan projektissa. Leipominen filmataan (20.7.–25.8.2012) ja leipojasta ja ruuasta otetaan valokuva. Filmeistä editoidaan kustakin 5 minuutin kokonaisuus, ja ne julkaistaan loppuvuonna 2012 Week of Taste -nettisivulla. Oletko sinä etsimämme henkilö tai tunnetko jonkun, joka voisi osallistua hankkeeseen?

Isoäidin leivonnaiset (Grandma's Design) -projekti on Euroopan unionin (European Culture Programme) rahoittama hanke, jossa yhdistetään eurooppalaisia ruokaperinteitä nykyaikaiseen tuotekehittelyyn ja muotoiluun. Projektissa esitellään eurooppalaista leipomisperinnettä kuvaamalla ja haastattelemalla naisleipojia Belgiasta, Suomesta, Alankomaista, Italiasta ja Turkista. Suomessa naiset leipovat jonkun heille tutun suomalaisen leivonnaisen, ja leipominen resepteineen kuvataan. Projektin seuraavassa vaiheessa leipomisperinne yhdistetään moderniin muotoiluun, kun mukaan kutsutaan suomalaisia muotoilijoita ja ruoka-alan ammattilaisia. Nämä ammattilaiset hyödyntävät leipojien reseptejä uusien leivontaan liittyvien konseptien ja tuotteiden suunnittelussa. Näin suomalaiset leivonnaisreseptit saavat uuden elämän osana nykypäivän design-konsepteja.

Suomessa hanketta koordinoidaan Kuluttajatutkimuskeskuksessa, jossa sitä johtaa tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja.

Jos kiinnostuit leipomisesta projektissa, ota yhteyttä Marja Saarenheimoon (Vanhustyön keskusliitto), marja.saarenheimo(at)vtkl.fi tai puh. 050 594 6977 viimeistään tiistaina 7.8.2012.

Lue lisää Kuluttajatutkimuskeskuksen sivuilta.

Powered by Web Agency