Vuoden 2012 vanhusteko -palkinto Vantaalle nuorten ja ikäihmisten yhteismusikaalille

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Vuoden 2012 vanhustekona palkittiin kulttuurisilla menetelmillä toteutettu sukupolvien välinen yhteistyö ja kohtaaminen. Vanhustyön keskusliiton ja Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen myöntämä palkinto, suuruudeltaan 5000 euroa, jaettiin nyt viidennen kerran. Palkinto annettiin sunnuntaina 7.10. Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden Nuoret luovat -ryhmälle valtakunnallisessa vanhustenpäivän pääjuhlassa Järvenpäässä.

Palkitussa projektissa nuoret ja Koivukylän palvelukeskuksessa asuvat veteraanit sekä muut sota-ajan kokeneet vanhukset toteuttivat yhteistyössä musikaalin Kultainen nuoruus. Musikaalin idea syntyi ennen joulua 2011, jolloin nuoret kiersivät ryhmänä joululaulukiertueella ilahduttamassa ikääntyneitä. Vanhusten välitön palaute kosketti nuoria ja he halusivat tulla uudelleen esiintymään ja tapaamaan heitä. Nuoret alkoivat vierailla palvelukeskuksessa ja haastatella asukkaita. Elämäntarinoita koottiin myös kirjallisesti. Koetun pohjalta nuorille syntyi halu näyttää, kuinka arvokkaita vanhukset ovat.

Tapaamisista syntyi pohja musikaalille, jonka tekoon osallistui reilut parikymmentä henkilöä. Nuorin esiintyjä on 13-vuotias poika ja iäkkäin 96-vuotias rouva. Esityksen on nähnyt jo yli 500 henkilöä. Musikaalin on ohjannut erityisnuorisotyöntekijä Sari Svensson ja musiikista on vastannut erityisnuorisotyöntekijä Saara Kiiveri.

 

Lue koko tiedote Vanhustyön keskusliiton sivuilta

Lue lisää Kultainen nuoruus -musikaalista Nuoret luovat -blogista

Powered by Web Agency