Suomalaiset isoäidit leipovat eurooppalaisessa hankkeessa

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

Viisitoista suomalaisten isoäitien valmistamaa perinneleivonnaista esitellään eurooppalaisessa Grandma’s Design -hankkeessa. Mukana on isoäitejä myös Alankomaista, Belgiasta, Italiasta ja Turkista.

Hankkeen ideana on koota perinteisiä leivontareseptejä mukana olevista maista ja houkutella isoäitejä näyttämään, miten leivonnaiset syntyvät. Suomalaiset isoäidit on videoitu ja kuvattu kodeissaan eri puolilla Suomea heidän valmistaessaan tuttuja leivonnaisia. Mukana on muun muassa raparperikeikauskakku, omenapiirakka, mustikkakukko, karjalanpiirakat, tiikerikakku ja kaneliässät.

Leivonnaisiin, isoäiteihin ja resepteihin voi tutustua videoissa Grandma's Design -sivustolla


Hanke on Suomessa toteutettu Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Vanhustyön keskusliiton yhteistyönä.

Hankkeen seuraavassa vaiheessa järjestetään leivonnaisiin liittyvä suunnittelukilpailu, johon toivotaan myös suomalaisia eri alojen suunnittelijoita ja muotoilijoita. Kilpailutyöt lähtevät liikkeelle videoista, joiden inspiroimana suunnittelijat ja muotoilijat voivat luoda uudenlaisia ruokakonsepteja tai tuotteita. Suunnittelukilpailun työpaja järjestetään 20.11.2012 Brysselissä.


Isoäitien leivonnaisia ja kuvauksia koskevat tiedustelut:

• Tutkimuspäällikkö Piia Jallinoja, Kuluttajatutkimuskeskus, puh. 029 505 9004 tai tutkija Katja Järvelä, puh. 029 505 9007
Grandma's Design -projektista Kuluttajatutkimuskeskuksen sivuilla

• Tutkija Marja Saarenheimo, Vanhustyön keskusliitto, puh. 050 594 6977, Elämänkulku ja ikäpolvet -hanke


Grandma’s Design -suunnittelukilpailua koskevat tiedustelut:

• Jacqueline van de Wiel, Project Manager, European Design Centre, jacqueline(at)edc.nl, puh. +31 651 386 303,  +31 736 104 000, faksi +31 736 104 060, http://www.edc.nl/

 

 Lue tiedote hankkeesta

 

grandmasdesign_logo


 

Powered by Web Agency